Saabmarknaden i Norrköping helgen 2-3 september 2023

Nu är den tolfte Saabmarknaden arrangerad av Östgöta Saabklubb på Kråkvilan i Norrköping över.

Nytt för i år var att vi hade marknaden på speedwaybanan istället, och vi hade vårt café i ett nytt hus. På lördagskvällen fortsatte vi med traditionen med grillning. Vi var många kom redan då, och det grillades och pratades Saab hela kvällen. Vår Saabgrill fick jobba hårt.

Redan på lördagskvällen så hade det kommit många säljare. På söndagsmorgonen blev det som vanligt en lång kö av säljare, och till slut kunde vi räkna i 45 säljare. Det är inte dåligt, eftersom detta är en nischad marknad.

Strax före 08.30 så släppte vi in köparna och snabbt blev det full fart på affärerna.

Vi tyckte att tjejerna i köket från förra året skötte sig så bra, så de fick fortsätta även i år, och de fick jobba hårt. Det serverades korv, pyttipanna och naturligtvis kaffe läsk och mackor.

Våra funktionärer hade mycket att göra, särskilt de som tog betalt för parkeringen och hälsade alla välkomna. Ett särskilt tack till alla er som ställer upp.

Eftersom vi hade gjort om lite med marknadsplatsen så hade vi inte möjlighet att fixa en  särskild finbilsparkering, men eftersom alla Saabar är fina, så var hela parkeringen en finbilsparkering. Det fanns naturligtvis andra fina bilar på parkeringen.

Det kom en strid ström av besökare fram till 13-tiden, men efter detta så klingade det av lite grann.

Vi hade besökare från hela Sverige, från övriga Norden, Tyskland och Holland och säkert från något mera land.

Vi får verkligen tacka vädergudarna att det blev så fint väder. Tänk om vi hade haft marknaden på fredagen innan. Då regnade det precis hela dagen och det kom 26mm regn. Både på lördagen och söndagen så var det perfekt marknadsväder.

Det verkade som om alla var nöjda och glada.

Stort tack till alla som kom till Norrköping och gjorde så att det blev en trevlig marknad.

Här kommer lite blandade bilder från helgen.

Bästa Saabhälsningar från Roger Forssén (Ordförande i Östgöta Saabklubb)

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.