Östgöta Saabklubbs Marknad 2021

Ännu en Saabmarknad har genomförts.

Denna marknad blev den tionde på Kråkvilan.

Det var länge osäkert om vi skulle kunna genomföra den, men till slut i mitten på juli tog vi ett beslut på att göra en Saabmarknad ”Light”.

Vi beslöt att inte ha någon officiell camping/grillning på lördagskvällen och ingen servering, då det lätt skulle ha blivit trängsel. Vi gjorde också mycket bredare gångar mellan säljarna och det gjorde att vi detta året var tvungna att hoppa över finbilsparkeringen och använda den som säljplats också. Vi får se hur det blir nästa år.

Trots detta så kom det ett 15-tal säljare redan på lördagseftermiddagen för att ställa upp sina bord och förbereda inför söndagen.

Natten till söndagen blev riktigt kall så de som bodde i tält och enkla husvagnar hade det riktigt kallt. När jag vaknade hemma i min egen säng, så var det bara någon plusgrad.

I år så öppnade vi en timme tidigare för insläpp av säljare, nämligen redan kl 07.00 och köparna släpptes in strax före 08.00.

En glad överraskning för alla var att i allra sista stund, så kom Gunilla i klubben på att hon kunde ställa upp och sälja kaffe, mackor och korv med bröd utomhus och det blev en succé. Man blir ju alltid hungrig av att gå på marknad.

Framåt dagen så steg temperaturen till runt 20 grader och solen sken hela dagen, dvs. ett perfekt marknadsväder.

Vi fick ihop 46 säljare och det är några färre än det brukar vara, och detta beror säkert på pandemin. Trots det så hade vi säljare och köpare från Danmark, Tyskland och Holland. Våra vänner från Norge och Finland hade nog svårt att ta sig till Sverige.

Gissningsvis var det cirka 400 – 450 besökare och även det var lite färre än det brukar vara.

Om man tröttnade på att gå på marknaden, så var det bara att gå ut på parkeringen och titta. Där fanns många fina Saabar att begrunda. Många åkte i sin finbil och man kan se att många har lagt ner åtskilliga timmar på att få till sin favoritbil.

Jag vill speciellt rikta ett stort tack till de 19 personer som ställde upp som funktionärer, ni vet vilka ni är. Jag bara undrar var ni övriga 100 st i klubben var någonstans. Ni ska alla veta att det är ett stort jobb för styrelsen och marknadskommittén att få till en marknad.

Jag vill avsluta med att tacka alla som kom på vår marknad i Norrköping och vi hoppas att ni kommer tillbaka nästa år. Då kör vi igen söndagen den 4 September.

Här kommer lite blandade bilder från söndagen.

Saabhälsningar från er ordförande Roger Forssén

Annons
Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.