Rapport från årsmötet 2019-03-17

Roger Forssén

Ett säkert vårtecken är när ÖSK har årsmöte i mitten av mars. Den värsta vintern är förhoppningsvis över och vi kan börja tänka på att ta fram våra Saabar igen. Om vi inte kör året runt såklart.

Klockan var lite över 14 när Roger Forssén hälsade oss välkomna till årsmötet som i år samlade 27 medlemmar.
Roger valdes till ordförande och förklarade mötet öppnat.
Verksamhetsberättelsen lästes igenom och godkändes, Ingevald redogjorde för ekonomin som gått back med drygt 2500 kr främst på grund av avskrivningar i klubbshoppen. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet enligt revisor Andes Hagstedts förslag.  När vi kom fram till valen så blev det inga förändringar styrelsen har samma ledamöter som förra året. Årsavgiften blir oförändrad 2020 250 kr. Under övriga frågor informerade Roger om planer på att ta fram en ny klubb T-shirt samt redogjorde för årets träffar: Frukostklubben på tyska torget i Norrköping, Vårupptakt i Kjellas garage, Vårträff i Söderköping, nationaldagsfirandet i Skänninge, Saab festivalen i Trollhättan, Sommarträff vid flygvapenmuseum och Saabmarknaden i Norrköping. Det tipsades även om följande träffar: Hamnträff i Nyköping, Träff i Björkförs (BP nostalgimacken) Saab träff på lördagen i samband med Elmiautställningen, Åssadagen i Åtvidaberg och Nostalgiafton i Vadstena.
Ett förslag om att ta fram en slogan för klubben framfördes och antogs. Vi kan spinna på att Linköping är staden där första Saabbilen föddes. En tävling utlystes och medlemmarna uppmanades att maila in förslag till webmaster på adress ”er.j@live.se”.  Det förslag som styrelsen utser som bäst kommer belönas med ett ex av nya T-shirten.
VIKTIGT! glöm inte meddela adressändring till Lasse Eriksson, många klubbtidningar kommer tillbaka när adressen inte stämmer.
Årsmötet förklarades nu avslutat.

Vi lämnade nu plast för dagens gäst Per Petersson från MHRF som berättade om förbundets viktiga arbete för vår hobby. MHRF kan bl a erbjuda en förmånlig försäkring för våra bilar.

Så var det dags för smörgåstårta, kaffe och kaka. Det smakade mycket bra för nu var vi sugna. Stort tack till er som ordnat detta.
När vi ätit så mycket smörgåstårta vi orkade började folk dra sig hemåt, en del dröjde sig kvar och pratade Saab kan man förmoda.

Tack för ett trevligt årsmöte
Erland Johansson, webmaster

Detta inlägg publicerades i Övrigt. Bokmärk permalänken.